Hvis I overvejer en bryllupsfotograf

Hvis I overvejer en bryllupsfotograf, kan I på denne hjemmeside læse lidt om de praktiske detaljer. I kan læse lidt om hvor vi tager bryllupsbillederne, hvor mange billeder I kan forvente fra jeres bryllup, hvad man skal tænke på når man booker en bryllupsfotograf, hvad der er jeres eget ansvar, hvordan det fungerer med fremkaldelse osv.

Lokation for bryllupsfotografering i København og på sjælland

Som udgangspunkt finder I selv et sted der ’siger jer noget’ eller et sted der er praktisk i forhold til hvor brylluppet afholdes. Vi har masser af erfaring med bryllupsfotografering i København, storkøbenhavn og på sjælland. Ring eller skriv gerne, hvis I vil have lidt råd om lokationer for bryllupsfotografering.

Oftest fotograferer vi de officielle bryllupsbilleder udendørs, men det kan også sagtens lade sig gøre at lave bryllupsfotografering indendørs.

Udstyr til bryllupsfotografering

Vi bruger professionelt digitalt Canon udstyr. Medbringer altid backup udstyr og har transportabelt flashsystem til indendørs brug hvis der bliver brug for det (lamper, skærme, paraplyer mv.). Til billedbehandling bruges Photoshop.

Bryllup Phøniks Hotel Aalborg

Bryllupsfotograf der tager højde for personerne bag

Billeder kan laves på mange forskellige måder, og det er vigtigt at stilen afspejler personerne bag. Selvfølgelig skal I selv kunne lide billederne, men det er også vigtigt at Jeres nærmeste synes at stilen passer til Jer.

Efter at have taget rigtig mange bryllupsbilleder fornemmer vi hurtigt hvad der skal til under en bryllupsfotografering. I er selvfølgelig velkomne til at fortælle mig om I foretrækker at billederne skal være klassiske, naturlige, rolige, aktive, utraditionelle, sjove, rå, søde eller lidt af hvert.

Antal bryllupsbilleder fra bryllupsfotograf

Antallet af billeder varierer fra bryllup til bryllup afhængig af vind og vejr, hvor meget tid vi bruger på portrætterne samt antallet af gæster. Når vi tager officielle bryllupsbilleder garanterer jeg mindst 75 stk., og hvis vi er med som bryllupsfotograf hele dagen ”fra kirke til brudevals” leverer vi mindst 1000 stk. Vi tager ofte mange flere billeder og I får selv lov til at sortere dem og beholde dem alle.

Læs mere på vores bryllupsblog

Farve eller sort/hvid fra Jeres bryllupsfotograf

I og med at bryllupsfotograferingen er digital, kan billederne både anvendes som farve og som sort/hvid.  På den måde behøver I ikke bestemme jer før brylluppet om I ønsker at billederne skal være med eller uden farver. Vi leverer hele bryllupsfotograferingen i farver samt et par stykker i sort/hvid digitalt. Herefter kan I altid bede om flere gjort til sort/hvid, hvis I har behov for det. Det koster ikke ekstra.

Beskæring af billeder fra bryllupsfotograf

Som bryllupsfotograf laver vi altid beskæringer tæt på og beskæringer længere fra, så I har et bredt udvalg af muligheder og vælge mellem.

Man kan efterfølgende ’zoome ind, men ikke ud’. I kan med andre ord få beskåret billedet og skære noget væk – men man kan ikke gøre det omvendte. Hvis billedet er beskåret som 1/2 figur er det svært efterfølgende få fødderne med…

Fordelen ved at originalen fra start er beskåret tæt er at:

  • Opløsningen tillader store forstørrelser
  • Det er tydeligt for mig at se jeres ansigtsudtryk
  • Det er muligt at beskære endnu tættere

Lad os høre hvis I har specielle ønsker til bryllupsfotografering om at der er hovedvægt på mange nærbilleder, mange billeder i fuld figur eller mange billeder med meget baggrund. Hvis ikke I siger noget, laver vi lidt af hvert.

På nærbillederne kan der mangle noget af jeres arme, ben, brudebuket eller andet, typisk for at få fokus på jeres ansigter og kommunikationen imellem jer. Se eksempler på bryllupsfotografering på hjemmesiden her. 

Komposition af bryllupsfotos

Nogen gange må man vælge om man vil have hele brudekjolen med på billedet, eller om man vil have brudeparret i midten af billedet. Vi laver begge variationer, således at I selv kan vælge hvad I foretrækker.

Billedbehandling af Jeres bryllupsfotograf

Vi billedbehandler billederne inden I får dem. Hvis I vil have lavet yderligere ved billederne, så de bliver lysere, mørkere, beskåret anderledes (”zoomet ind”), mere kontrastrige i farverne, eller andet, kan det sagtens lade sig gøre. Som en service I ikke finder mange steder, skrivebeskytter vi ikke filerne. Det betyder at I selv kan billedbehandle efterfølgende, eller I kan bede os om det på nogle udvalgte billeder, uden ekstra betaling.

Fremkaldelse af bryllupsbilleder

Som udgangspunkt står I selv for fremkaldelsen af billederne fra jeres bryllup, hvis I vil have dem på papir. De fleste fotoforhandlere fremkalder digitalbilleder af en fremragende kvalitet.

I skal dog være opmærksomme på at der kan være mindre forskelle i nuancerne og beskæringerne fra sted til sted, og fra gang til gang.

Hvis I har valgmuligheden mellem forskellige papirtyper, er det vores anbefaling at bestille luksuspapir. Med luksuspapir er farverne som regel flottere og holdbarheden bedre.

Hvis I ønsker at vi skal fremkalde billederne for jer, gør jeg det gerne. Ring/skriv og få et uforpligtende tilbud, når I har besluttet hvilke billeder I vil have, i hvilke størrelser.

Størrelser på bryllupsbilleder

Billederne jeg leverer tages i en høj opløsning, således at I kan printe billederne op til plakatstørrelse, hvis I ønsker det.

Den mest almindelige størrelse billede er 10*15 cm. Digitale billeder er anderledes i størrelsen og ofte beskærer fotoforhandleren billederne eller påfører en hvid kant på 2 af siderne for at få billedet til at passe med papirstørrelsen. Mange steder er det imidlertid muligt at vælge en papirstørrelse til digitale billeder (eks. 10*13) og dette vil jeg anbefale for at undgå uheldige beskæringer eller hvide kanter.

Fortæl bryllupsfotograf om særlige ønsker ved bryllupsfotografering

Som bryllupsfotograf har vi masser erfaring I hvad brudepar normalt gerne vil have fotograferet og I behøver ikke som sådan at instruere eller specificere hvad I gerne vil have. Hvis I har specielle ønsker er I selvfølgelig altid velkomne til at sige til. Vi vil nødig have at I har drømt om et bestemt motiv, eller en bestemt stil som der ikke bliver taget højde for, men I kan roligt regne med at vi er vandt til at dække bryllupper og bryllupsfotografering på en alsidig måde.

Eget ansvar i forbindelse med bryllupsfotografering

Det er jeres eget ansvar at smile 🙂 men det falder også ret naturligt for de fleste på deres bryllupsdag
  Når vi tager de ’officielle bryllupsbilleder’, skal I huske at I er ’på’, også selvom vi står et stykke væk.

Såfremt I gerne vil have taget gruppebilleder og familiebilleder vil vi bede jer om at sige det til os på forhånd eller senest mens det er dagslys.

Bryllupsfotografen udvælger IKKE bryllupsbilleder

Som en anden særlig  ’service’, står I selv for udvælgelsen af billederne. Når man fotograferer vil der altid være smuttere. Til trods for at ’smutterne’ generer vores faglige stolthed, får I selv lov til at sortere. Der kan der være forskel på hvad vi betegner som svipsere og hvad I betegner som svipsere, og det er vigtigt at I selv vurderer hvilke bryllupsfotografier der skal bruges og hvilke ansigtsudtryk I bedst kan lide at se jer selv med. Derfor udleverer vi alle billeder i fuld opløsning.

Bryllupsfotograf med backup

Vi gemmer backup af jeres bryllupsfotografier i minimum 2 år, hvis der skulle ske noget med Jeres egen kopi.

Vi anbefaler også i tjekker disse gode råd fra den dygtige bryllups fotograf.

Retter bryllupsfotografen på jer mens der fotograferes?

Vi kommer med ideer til hvordan I kan stå eller sidde, men ellers retter vi ikke ret meget på Jer. Det er vores erfaring at vi får de mest naturlige bryllupsbilleder, hvis I får lov til at slappe af. Vi lader Jer for eksempel have de ansigtsudtryk der falder naturligt for, og så koncentrerer jeg mig om lyset, vinklerne og de gode øjeblikke. Vi giver plads til at vi/I kan snakke undervejs –det er vores erfaring at vi får de bedste bryllupsbilleder på den måde.

Vi kommer med ideer til hvilken baggrund vi kan bruge på den valgte lokation. Det er hurtigt for os at vurdere hvad der fungerer i forhold til motiver og lys.

Bliver bryllupsfotografen syg?

Vi er meget bevidst om hvilket ansvar det er at lave andre menneskers bryllupsfotografier og vi gør alt hvad jeg kan for at overholde en aftale! Vi har til dags dato aldrig måtte aflyse et bryllup!