6 motiver i bryllupsplanlægningen i Danmark

6 motiver i bryllupsplanlægningen – En ting er vi nok alle enige om her på et website for bryllupsplanlægning: vi gifter os fordi vi elsker hinanden

En ting er vi nok alle enige om her på et website for bryllupsplanlægning: vi gifter os fordi vi elsker hinanden – fordi vi vil bekræfte vores kærlighed overfor vores partner og fordi vi vil starte en familie med vedkommende.

Når han har friet og du har sagt ja, går hele den praktiske planlængning i gang – der skal gøres og der skal handles. Der skal laves og der skal bestilles. Og her er det så at vores oprindelig lighed ophører.

Nu skilles vi nemlig i 6 forskellige retninger, fordi hver brud og hver gom har forskellige motiver når der skal “gøres og handles”.

Hvorfor er der 6 motiver?

Fordi mennesker har nogle fællestræk og derfor har psykologer fundet ud af – også i andre sammenhænge – at vi generelt har en forskellig vægtning af 6 områder.

Disse områder er den vægtning – eller værdi – vi tilskriver forskellige måder at gøre noget på. Det kan vi kalde for vores motiver.

Hvad er de 6 motiver?

Psykologer er enige om at vi har 6 forskellige områder, som så betyder mere eller mindre for os, hver især.

Mit mix af mine 6 motiver er formentlig forskellige fra dine og dine er formentlig forskellige fra din nabo.

Læs mere om kreativ bryllupsfotografering her.

De 6 motiver er:

  1. Besparelse – for nogle er det utrolig vigtig at gøre en god handel med vielsesringene mens andre er helt ligeglade med prisen, sålænge kvaliteten er høj og ringene er unikke
  2. Stolthed – det kan være stolthed over at kunne gennemføre en given handel selv eller på et højere niveau, eks. stolthed over at kunne planlægge sit bryllup selv
  3. Glæde – har enormt behov for at føle glæde og at synes det er sjovt at købe eller gøre noget – andre er ligeglade fordi “det bare skal overstås”
  4. Anerkendelse – eks. anerkendelse fra bryllupsgæsterne og familien – eller måske en indre anerkendelse af, at have planlagt noget så stort, som et bryllup
  5. Smerte – mange føler ‘smerte’ ved at skulle en lang planlægning igennem, mens andre føler smerten ved stress på grund af uoverskuelighed
  6. Frygt – det kan være frygten for ikke at slå til, eller frygt for ikke at kunne nå eller huske det hele

Læs artiklen: Alt om bryllup her.

Hvorfor er de 6 motiver vigtige?

Fordi de er med til at du lærer om din partner og om dig selv. I kan få nogle gevaldige skænderier om eks. budgettet, hvis HAN KUN går op i at spareog DU KUN går op i anerkendelse…….

Se kreative bryllupsbilleder fra bryllupsfotografen her.

Personligt har jeg tidligere været gift med en, som hellere ville have 10 billige ting og jeg ville have 1 god ting. Det lyder jo sjovt nok, men det giver en del gnidninger i et parforhold, for jeg synes jo hun spildte pengene på skrammel og hun synes jeg øslede pengene væk på alt for dyre ting…….

I følgende artikler vil vi uddybe hvert enkelt motiv og få kommentarer fra de tre brudetyper, så du lære mere om dine og jeres motiver og undgå problemer i planlægningen!