Her lander så vores Bryllupsberetning. Nu er det vist min tur til at fortælle, nu jeg har svælget i jeg ved ikke hvor mange bryllupsberetninger!! Min kommende mand mødte jeg til en fest, i en politisk ungdomsorganisation som han tidligere har været landsformand for… han kom ind, og vi blev præsenteret af fælles bekendte, men han har senere fortalt at han allerede inden havde lagt mærke til hende skønheden med de meget blå øjne.

Brug for en kreativ bryllupsfotograf?

Han berettede om sin formandstid og i løbet af aftenen gav han en del drinks – men ikke til mig – jeg kan nemlig ikke fordrage gin & tonic, og han havde ikke lige spurgt hvad jeg drak – så jeg gav da lystigt drinkene videre – senere prøvede han at lægge armen om mig og aede mig blidt på ryggen, men udviste ikke selv den store interesse på det tidspunkt.

Her hører nok til historien at nogle af hans kammerater havde råbt efter ham “må du godt det for din kæreste?” og “Skal du ikke snart hjem til kæresten?” så jeg troede jo bare han var en fuld mand med kæreste derhjemme – hvilket jeg så senere fandt ud af han IKKE havde… hans venner har senere fået at høre for det.

Jeg skulle tidligt op dagen efter, så tog hjem før festen sluttede. 

fejre sølvbryllup

Ca. en uge efter sendte han mig en mail med tak for sidst og om jeg evt. ville med ham ud og drikke kaffe. Se – det skulle jeg jo lige tænke over – for ikke alene har han samme humor som min far – de hedder det samme og ligner hinanden en hel del af udseendet.

Men jeg tænkte tilsidst at jeg jo ligeså godt kunne være gennemført og åben omkring det med at finde en mand, der minder om ens far. 

Men det tog sin tid, inden vi fik den kop kaffe – der var travlt på studiet for mit vedkommende, mine forældre skulle fejre sølvbryllup som også krævede en del planlægning og han havde travlt på jobbet.

Men endelig – efter 1½ måneds mails fik vi en kop kaffe. Men den stakkels mand blev udsat for at jeg havde haft den værste dag på mit daværende job! 4 timers arbejde forsvandt fra computeren! Så jeg var meget træt og sur.

Den store dag

Dagen efter sendte jeg ham en mail og undskyldte fordi jeg havde været meget kold. Vi mailede lidt frem og tilbage og det endte med at jeg om aftenen tog ud til ham og hyggede over en flaske rødvin og en kop kaffe. Jeg tog dog pænt hjem og sov og fik kun et knus til farvel… var sådan lidt skuffet og tænkte at han måtte tage næste skridt.

Om eftermiddagen den følgende dag mailede vi lidt igen og det endte med at han kom ud til mig med en videofilm. Min 2-personers sofa var meget stor, men efter ca. 1 time (hvor jeg ikke kunne koncentrere mig om filmen overhovedet!!) fik han endelig lagt armen omkring mig!!

Han tog pænt hjem efter jeg fik et meget ærbart nys til farvel – dagen efter var jo desværre mandag, og så kaldte hverdagen. 

Men allerede onsdag var jeg inviteret ud til ham til middag, da han havde fri dagen efter. OG denne gang overnattede jeg så. Allerede om fredagen brugte han ordet “kæreste” og det er så snart 2 år siden! 

Ved egentlig ikke om folk falder i søvn, men så må I bare springe over de første indlæg om vores “forhistorie”!

Vi flyttede sammen i januar sidste år i min kærestes 2-værelseslejlighed på Amager, fordi han dengang arbejdede i Sverige. (Bryllupsberetning)

Vi overtog lejligheden meget passende på vores 1-årsdag.

Min kæreste og jeg er begge “gammeldags” så vi vidste at vi på et tidspunkt gerne ville giftes, men jeg vidste også at min kæreste gerne SELV ville bestemme, hvornår frieriet skulle foregå. 

Men det kom så i oktober, sidste år. 

En ganske almindelig lørdag – troede jeg!!

Min kæreste

Min kæreste ringede i al hemlighed til min far og anmodede om min hånd midt på eftermiddagen og aftalen var egentlig min far skulle holde det hemmeligt for min mor og min lillebror, men eftersom min far blev målløs og vandrede hvileløst rundt, prikkede min mor til ham, og fandt ud af hvad der skulle ske! 

Selv rendte jeg stadig rundt og troede vi skulle ud og spise på en god men billig thai-restaurant og efterfølgende i biffen! Min kæreste havde ovenikøbet med min hjælp reserveret pladser i biffen! 

Min kæreste erklærede at han havde lyst til at tage pænt tøj på. Jeg tænkte ikke videre over det, da han nogle gange finder på at tage jakkesæt på, så for ham var det en ret normal ting. Jeg tog da også lidt pænt tøj på.

Da vi sad i bussen, fortalte han dog vi ikke skulle spise der hvor jeg troede vi skulle. Istedet stod vi af bussen ved SAS Radisson på Amager boulevard og jeg må have lignet verdens største spørgsmålstegn – jeg tænkte på om vi skulle på Casino?! Vi gik ind og fik en drink i baren og min kæreste trillede lige på toilettet og kom tilbage og havde nu også slips på! 

I kælderen ligger der så Københavns bedste thai-restaurant, hvor vi spiste en helt fantastisk middag, lige ved siden af et lille springvand. Da tjeneren spurgte om vi ville have kaffe og min kæreste sagde nej, undrede jeg mig igen. Han og jeg er dybt afhængige af kaffe, men han afslørede så at vi skulle et andet sted hen og have kaffe – ovenikøbet i gå-afstand. 

Min hjerne kørte igen på højtryk, for der ligger absolut INGEN cafeer i nærheden. 

I hotellets forhal får jeg at vide jeg ikke behøver tage jakken på – vi skal nemlig op med en elevator! Aha – jeg tænkte at så skulle vi op i den bar der ligger på 25 sal – men jeg havde IKKE luret ham! 

Vi stod af på 8. etage, hvor han havde booket os ind i en suite! Han havde tjekket os ind, da jeg troede han var på toilettet!! 

På værelset fik jeg så en forklaring om at da vores overbo skulle holde fest, gad han ikke sove hjemme. Ok tænkte jeg – dyr løsning men egentlig meget rart – vores overbo er berygtet for deres fester, og vi havde da talt om at overnatte et andet sted. 

Men pludselig blev han meget alvorlig, sagde at han ikke kunne forestille sig sit liv, hvis jeg ikke var i det, fortalte at han havde fået min fars tilladelse og faldt så på knæ! Med masscara ned af kinderne stammede jeg mit “ja!” 

Efterfølgende tog vi så op i baren højt oppe i skyerne – meget passende ikke – og drak champagne og fik et par drinks. 

Vi overnattede på hotellet og fik en meget lækker morgenmad om søndagen – EFTER at jeg boblede i badekarret i ½ time!!

vi skal giftes

Datoen blev fastsat i juleferien og først satsede vi på 2006, men vi blev enige om at vi godt kunne tænke os at efterleve traditionen med at bryllupet står inden et år efter forlovelsen. Så frem med kalenderen….. og da forlovelsen var d. 9.10 passede det jo perfekt at fastsætte datoen til d. 10.9!

Nytårsaften holdt han ovenikøbet en lille tale kl 24:00 for at markere at nu gik vi ind i året hvor vi skal giftes! Alle hanss venner var meget imponerede og alle mine veninder stortuddede fordi han simpelthen så SÅ lykkelig ud da han stod der og (ja ok – lettere beruset) blotlagde sin følelser! 

DET gjorde jeg også selv. Og sidder da også med en klump i halsen, nu da jeg skriver alt dette!!

Vi bliver gift på Amager, fordi det er her vores liv er, det er herovre vi mødte hinanden, selv om vi begge er fra jylland. Vi boede begge i København en del år, før vi mødte hinanden. 

Filips Kirke

Festen holdes på Hotel Josty. Vi havde først booket restaurant Bellahøj, men jeg kender Josty, da jeg har været til fest derude 2 gange og kun har været tilfreds med deres mad og service. Samtidig er Josty en del tættere på HVIS man nu skulle være så heldig at blive hentet i hestevogn…. man har jo lov at håbe

Men anyways:
-Roulade af breaola og asparges, serveret på salat
-Sommerbuk stegt med spansk skinke, serveret med svampe og brombærglace
-Jordbærlasagne med vaniliecreme og chokoladenet

Bryllupskage

Bryllupskage – fyldet dog ikke fastlagt endnu – overrasker min kæreste med et aftenarrangement derinde, så han rigtig kan smage løs – ham der er har lobbyet mest for bryllupskagen, og han fortjener en lille overraskelse. 

Efter vi i onsdags havde fået oplyst hvem de bruger til at lave bryllupskage, fandt jeg ud af de har sådan nogle aftenarrangementer hvor man kan smage det forskellige fyld til en 50’er, så jeg bookede straks sådan 2 pladser til os, så han kan få lov at smage alt det han vil! 

Det er nemlig ham der er mest hooked på den kage 🙂 men han skal ikke med til et brudemøde fra -siden hvor de også deltager med smagsprøver, så jeg syntes han skulle have den aften som en lille gave fra mig. Det blev han rigtig glad for!!

bryllupsrejsen

Vi har fået os indsnævret til Bali eller Mauritius på bryllupsrejsen og pt fører Bali fordi vi kan få 10 nætter incl. fly for 10.000 pr. næse med noget nær halvpension og nogle behandlinger i spa! Hvem kan ikke bruge et par omgange massage efter spændingen og selve brylluppet.

Læs mere om fotografering af bryllupper

Vi havde så også talt om at vi evt. ville servere kaffen i kirkens tilstødende lokaler, fordi vi på den måde så kunne gøre det lidt billigere end på hotellet, og fordi vi på den måde kunne byde alle dem der gjorde sig den ulejlighed at komme til globryllup og evt. lave espallier for vores skyld, en kop kaffe, men desværre fik jeg vist fat i kirkekontoret på en dårlig dag, for jeg blev nærmest råbt ad! DET kunne man BESTEMT ikke! Og så sagde hun ellers ikke mere, og jeg kunne bare sige “øhm øhm – nå – men tak for hjælpen! Farvel!” 

Sidst vi talte med dem, havde de været yderst hjælpsomme med at oplyse om at der skam er cd-afspiller i kirken til det formål at mange efterhånden skifter en salme ud med enten et stykke fra CD eller optræden eller lignende. 

Så kom endelig med alle jeres gode ideer om hvorledes vi får vist vores glæde til de der kommer til globryllup. Min på det tidspunkt MANDS (fed tanke) gamle kolleger kommer nemlig helt fra Sverige bare for at overvære vores vielse så dem ville vi rigtigt gerne byde på et eller andet som tak. (Bryllupsberetning)

Hele brylluppet blev udspillet i min drøm, fra vielse til langt ud på natten.

Vielsen gik nogenlunde, jeg kom dog bare i tanke om undervejs at jeg da havde glemt strømpebåndet og i drømmen var det altså en katastrofal ting. Efter vielsen var der ingen gæster til at sige tillykke så vi blev pakket ind i fotografen lille bitte bil og kørte afsted for at blive fotograferet. 

Da vi så nåede til feststedet var det bare lavet helt om. Det mindede mere om en af de gamle spejderhytter jeg har været på tur i, end noget andet. Da vi dukkede op, var de ikke engang begyndt at dække bord, så jeg måtte ind og hjælpe dem. Der var dog heller ingen snacks og vores gæster begyndte så at køre på Jensens bøfhus for at spise alt imens jeg blev efterladt i lokalerne for at hjælpe med mad og borde. 

Pludselig skulle jeg endelig se mig i et spejl og kunne så se at mit hår det var fletninger over alt – og min makeup var tværet ud. Så jeg løb op i en barndomsvenindes hus og begýndte at lede efter makeup. Men jeg kunne ikke finde ud af at lægge den, så endte med læbestift i hele ansigtet og på kjolen, som iøvrigt heller ikke var den jeg havde købt i første omgang. Denne var grøn, men man kunne sagtens se jeg fik tværet makeup ud på den. 

Til sidst blev jeg hentet af min mor, fordi jeg skulle ned og passe gæsterne. Min kæreste dinglede rundt og var plørefuld og gad ikke danse med mig. (Bryllupsberetning)

Istedet så vi en der løb på rulleskøjter på store stendynger.

Læs mere: