Du har lige hørt nyheden

Du har lige hørt nyheden. En skingrende, følelsesladet opringning kommer og det viser sig at der skal holdes et bryllup. Hendes bryllup. Du er meget glad på hendes vegne. Du når lige at skære igennem med et tillykke lige før telefonen dør og hun er i gang med at ringe og fortælle nyheden til en anden.

Læs mere om bryllupsfotografen her.

Hvad du måske forstår eller ikke forstår, er at bruden er i en tilstand af bryllupsfeber

Hvad du måske forstår eller ikke forstår, er at bruden er i en tilstand af bryllupsfeber. En bølge af følelser og forventninger er lige skyllet ind over hele hendes eksistens og hun er nu helt på toppen. Tænk på, hun har ventet på dette øjeblik hele sit liv.

Den skoæske hun fyldte med bryllupsartikler, billeder af smukke brudekjoler og blomsterdekorationer bliver nu anvendelig. På de dage hun brugte på at humpe rundt i sin mors høje hæle, paraderende rundt i huset med en plastictiara på, øvede hun sig bare til sin snarlige bryllupsdag. Den opringning har været årtier om at komme.

Mens du vender blikket mod dit blad og din te smiler du, bryllupper er sjove. Gratis mad og drikke, du kan næsten ikke vente. Bryllupper er altid dage man ser frem til. Det er nu, alarmklokken bør ringe.

Læs artiklen : Dresscode til bryllupper her.

Ligegyldigt om du er brudepige, veninde, søster eller moder

Ligegyldigt om du er brudepige, veninde, søster eller moder – når du hører om et forestående bryllup så vær klar til at springe til handling. De fleste forstår ikke at en meddelelse om et forestående bryllup er en tovejs kommunikation, uanset om det er en mundtlig meddelelse eller en faktisk skriftlig invitation. Selv om mange vil glæde sig til selve bryllupsdagen er der ret mange dage mellem nu og da hvor hun desperat får brug for din hjælp.

Se flotte bryllupsbilleder ved bryllupsfotograf kollega her.

De fleste bryllupper tager et år at planlægge

De fleste bryllupper tager et år at planlægge. Det betyder at 365 dage fra begyndelsen af hendes forlovelsesperiode til hun starter på sine løfter er der et fuldtids job der skal gøres. Og hun kan ikke gøre det alene.

Selv om det er et job du aldrig har interviewet til eller et du ikke ville have har du visse forpligtelser som en del af brudens liv. En af de bedste gaver du kan give hende er at kere dig og vise interesse i hendes store dag.

På den anden side

På den anden side, hvis du mener du ikke er forpligtet til at stille spørgsmål eller optræde som om du interesserer dig for hendes store dag, så vær opmærksom på at du færdes på meget tynd is. Bruden konfronterer dig måske ikke men hun har bemærket din opførsel og hendes sårede følelser svinder ikke nemt.

Hvis ikke du tager dig sammen kan det være at I får et anstrengt forhold efter hun bliver frue, så vær ikke overrasket hvis du ikke bliver inviteret til fremtidige festlige lejligheder.

Pas på med at booke en alt for billig bryllupsfotograf.

Hvis du vil være rar og holde dit forhold til bruden intakt….

Hvis du vil være rar og holde dit forhold til bruden intakt så sørg for at du ikke kaster hænderne i vejret og nonchalant siger ”Hvad du ønsker, jeg er ligeglad”. Apati er som gift for en brud. Du bliver nødt til at vise interesse. Hvis hun har en kjoleprøvning spørg om hun har nogen til at gå med sig. Hvis hun skal til at interviewe bryllupssanger nr. 17 så tilbyd at tage dig af den evige udelukkelsesproces.

Sommetider er det eneste hun vil have at du bare spørger hende. De fleste gange siger hun nej tak til dit tilbud men er taknemmelig over at du overhovedet spurgte.

Men bryllupper er ikke noget for dig, ikke sandt?

Men bryllupper er ikke noget for dig, ikke sandt? Eller måske har du ikke tid til at bruge et par lørdage til at hjælpe hende med at lave bryllupsinvitationerne. Når det handler om at fejre en forlovelse og planlægge et bryllup er du simpelthen nødt til at huske at det kun handler om bruden. Det har virkelig ikke meget at gøre med dig.

Hvad så hvis ikke du kan lide laks eller du synes at kartoffelmos er mere bryllupssmart end bagte kartofler? Det kan være du har ret i at de lyserøde servietter ikke står godt til de røde duge, men nu er det tid til at du holder munden lukket og bare følger med.

Ser du, for bruden er alt fra farven på båndet i brudepigens hår til de små farvepletter i gommens

Ser du, for bruden er alt fra farven på båndet i brudepigens hår til de små farvepletter i gommens og forloverens brystbuketter udtryk for hendes personlighed. Hvis du støtter hende gennem alle disse små beslutninger får det hende til at føle at du kerer dig om hvem hun er.

For hende er brylluppet ikke bare endnu en dag i året; det er det enestående øjeblik hvor alt flyder sammen i en perfekt identitetskavalkade. Hendes bryllup definerer hvem hun er blevet og hvem hun er ved at blive. Denne bryllupsdag er den motor der skaber det metaforiske vejkryds hvor hendes fortid, nutid og fremtid mødes.

Læs artiklerne om bryllupsfotografer, før i vælger fotograf.

Din støtte til bruden i at skabe hendes drømmebryllup

Din støtte til bruden i at skabe hendes drømmebryllup betyder ikke at du ikke kan have meninger. Hun vil faktisk sætte pris på en betænksom tilføjelse her og der, bare sørg for at du holder det inden for rimelighedens grænser.

Det kan blive for meget, særligt når det involverer snarlige svigermødre eller brudens mor. Af en eller anden grund føler mødre det som om dette bryllup er deres sidste chance for at ændre alt det, de hadede ved deres egne bryllupper.

Tiderne skifter og bare fordi en moder ikke fik de enorme pufærmer hun altid havde ønsket betyder det ikke at man kan ændre fortiden ved at tvinge bruden til at bære dem. Ligegyldigt hvad du synes, mor eller ej, så lad være med at bombardere bruden med dine egne personlige meninger.

En anden almindelig klage fra dem, der bistår bruden, er den evige bryllupssnak

En anden almindelig klage fra dem, der bistår bruden, er den evige bryllupssnak. Ligegyldigt i hvilken situation skal du være opmærksom på, at du kommer til at tale om brylluppet. En hel del. Det kan være du er ved at få skiftet olie – bruden kan samtidig på en eller anden måde arbejde bryllupsfotografen, brudepigekjolen og prisen for den mad der skal leveres ind i jeres samtale.

På den dag hvor det endelig er tid til brylluppet, har hun sikkert udviklet dette til en kunstform. Det er ikke fordi hun er ligeglad med alt andet der sker i verden, så længe hun er i vielseskoma lægger hun bare ikke mærke til det. Det bedste du kan gøre er på uselvisk vis at håndtere alt der fører tilbage til brylluppet. Du skal bare vide at, indtil dagen er overstået, vil hendes krabbeforretter sikkert være hovedemnet i jeres daglige samtaler. (Hendes bryllup)

Betroelsesrunde

Lad os opsummere: Lad være med at være en del af den arrogante trup. Når først bruden annoncerer sin forlovelse, så vær villig til at hjælpe og vær interesseret i alle hændelser i forbindelse med hendes bryllup. Selv hvis du ikke aner noget om bryllupper, så find på noget! Stil hende spørgsmål som ”Hvordan går det med planlægningen?” eller ”Har du fundet din kjole endnu?”

Disse småbidder af samspil gør en stor forskel. Du vil blive overrasket over hvor taknemmelig bruden bliver. Selv om bruden måske virker totalt bryllupsfokuseret skal du vise forståelse for at denne dag er den vigtigste i hendes liv for hende, og din interesse i hendes bryllup kan lignes med hvor meget du bryder dig om hende.

Læs mere om bryllupsfotografens praktiske detaljer.

Vis din interesse i at denne dag bliver så nem og afslappet som muligt

Vis din interesse i at denne dag bliver så nem og afslappet som muligt. Bryllupsplanlægning tager gennemsnitligt et år, så der er lys for enden af tunnelen. Hvis du gerne vil gøre bruden virkeligt lykkelig, så være bare opmærksom, omsorgsfuld og klar til at springe til ”bryllupsopgave”-aktion når og hvis pligten kalder.

Hvis du trækker dig tilbage fra bryllupsplanlægningen og ikke føler det er din pligt at oppasse bruden med betænksomme spørgsmål, kan du ikke forvente at have det samme forhold til hende efter brylluppet. Bruden forventer at du kerer dig lige så meget som hun, ellers ville hun slet ikke have inkluderet dig i brylluppet. Lev op til hendes forventninger eller du bliver en kilde til hendes frustration og smerte. (Hendes bryllup)