Brudeparret skulle giftes klokken i Ejby kirke på Fyn. Gæsterne har fået besked på hver især at medbringe en blomst til brudebuketten. Blomsterbinderen, møder op ved kirken og er klar til at give sig i kast med ”projekt brudebuket”, der går ud på, at hun skal binde buketten før bruden ankommer til kirken.

På forhånd har bruden afvist at give gæsterne besked på, at blomsterne skal være i bestemte farvenuancer, for så ville lidt af det personlige jo forsvinde. ”Jeg vil hellere have, at gæsterne hver især vælger en farve, som de mener passer til mig”, siger bruden før den store dag. 

En buket hvide roser udgør første opgave for blomsterbinderen, der skal lave tre brystbuketter. Hendes gå-på-mod er stort, men det er tydeligt, at hun er på en uvant opgave. Normalt tager det hende ca. tre kvarter at binde en brudebuket, men her har hun lidt mindre tid, og skal samtidig lave brystbuketterne.

Efterhånden ligger der en hel del blomster på bordet, og Blomsterbinderen spørger en gæst, hvor mange der kommer. Ved et hurtigt blik omkring på pladsen foran kirken, konstateres det, at der stadig mangler mange gæster – og dermed også blomster. 

LÆS OGSÅ: Planlæg jeres bryllup

Bordet bugner med blomster

Bordet bugner med blomster, og Blomsterbinderen spørger: ”Er alle ved at være her?”. Mens hun stiller spørgsmålet, er der et mylder nede ved porten til kirken, og der er mange flere gæster på vej. På trods af presset har hun overskud til at småsnakke med en bryllupsgæst, der nærmest står klistret til bordet i beundring over Blomsterbinderens’ opgave.

Fem minutter over tolv er brystbuketterne færdige, og heldigvis for gommen har blomsterbinderen medbragt en clips, så buketten kan fastgøres på reversen. Det viste sig nemlig til gommens store overraskelse, at der ikke var et knaphul i jakken, han kunne sætte blomsten i. 

selve brudebuketten

Nu begynder arbejdet med selve brudebuketten. Stadig flere skeptiske blikke sendes fra gæsterne til bordet, hvor der ligger alt fra røde roser over Rævehaler og hvide liljer til skotske tidsler. Den midterste del af buketten bindes i hvide farver, men snart efter opstår tvivlen hos blomsterbinderen.

Hun ryster på hovedet, mens hun gennemsøger bordet for brugbare blomster. Valget falder på en rød rose, hvorefter smilet vender tilbage. Det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre at holde en bestemt farvenuance i buketten, og da blomsterbinderen når til denne erkendelse, er opgaven nu at skabe så stor harmoni som muligt. 

Har i overvejet heldagsfotografering?

Bryllupsgæsten

Bryllupsgæsten som står fast på sin plads ved siden af bordet spørger blomsterbinderen, om det er helt umuligt. Men det er ikke tilfældet: ”Jeg havde egentlig frygtet, at få nogle elendige farver, men det her er jo pænt.” konstaterer blomsterbinderen, der efterhånden har fået bundet over halvdelen af blomsterne ind i buketten

Elegant piller hun et bundt roser ud af folien med højre hånd, mens hun stramt holder buketten i den venstre. Snakken går lystigt blandt gæsterne om ”projekt brudebuket”, og hele tiden er blikkene fast rettet mod den stadigt mere spraglede buket. ”Bruden er da vist en farverig pige!” siger Bryllupsgæsten, mens hun holder buketten frem, der nu kun mangler båndet.

mød en dygtig bryllupsfotograf fra Odense

mindre end ti minutter til vielsen starter

Der er mindre end ti minutter til vielsen starter, og næsten alle gæsterne er gået ind i kirken. En mandlig gæst kommer ud fra kirken og henvender sig til den kvindelige gæst, som stadig står lige ved siden af bordet: ”Kommer du med ind?” Fire minutter før vielsen er buketten helt færdig.

Vores bryllupsfotograf når at tage et par billeder af den, før bruden ankommer. ”Nej, hvor er den flot! Det var da helt utroligt”, siger hun, da hun får sit første glimt af buketten. Og den smukke buket passer flot til den smukke brud, der lykkelig for gæsternes bidrag tager buketten i hånden og går ind i kirken – på vej mod sit livs største dag.

Ejby Kirke

Ejby Kirke ligger i den nordlige del af stationsbyen Ejby ca. 16 km SØ for Middelfart. Indtil kommunalreformen i 2007 lå det i Ejby Kommune og indtil kommunalreformen i 1970 lå det i Vends Herred.

Adresse: Smallevej 2, 5592 Ejby

Kommune: Middelfart Kommune