Forberedelsen

Endelig blev det vores tur: Min søster og lille nevø sov hos mig og vi mødtes sene på hotellet hvor min kommende og jeg skulle overnatte, der skulle jeg klæde om. Men først til frisøren.

Jeg har aldrig prøvet at få mit hår sat, men det blev så flot. Jeg var nu lidt nervøs, for frisøren og jeg havde kun talt om det, jeg havde ikke fået en prøveopsætning. Tilbage til hotellet, hvor min anden søster var, min mor kom med min buket, som hun selv havde lavet (er blomsterbinder).

kirken

Mine to søstre drog afsted, da min far kom og ½ time efter kørte vi. Jeg var overhovedet ikke nervøs, var i højt humør…..men! Da vi nåede kirken og jeg steg ud, skyllede der en gigantisk nervøsitetsbølge ind over mig… jeg kunne næsten ikke stå oprejst. Da vi gik ind, var det kun de som kender mig allerbedst som så det, min mand, og min bedste veninde, hun troede at jeg skulle besvime. Men alt i kirken gik godt. Vi fik en smuk tale af præsten, og ingen af os glemte noget.

Bryllupsfesten

Derefter i biler til feststedet… Det blev den bedste fest i mands minde… alle havde det så godt, alle talte sammen, trods tidligere gnidninger etc. Smukke taler, lækker mad. Og de engelske gæster var vilde med de danske traditioner, som at klinke på tallerknerne, klippe sokker og kysse brud/gom når den ene forlod salen.

Bryllupsnatten

Vi tog afsted ved 2-tiden og blev for tredie gang overøst med ris. Bryllupsnatten.. ja den var som en bryllupsnat skal være. Vågnede næste dag til morgengaver og morgenmad på sengen… Så nu, mine damer og herrer, er jeg engelsk gift… og jeg ELSKER det.

Fotografens ord

At fotografere brudepar kan mange gange være under tidspres efter kirken. Når gæsterne har sagt tillykke og overdænget dem med ris er der ca. en halv time til at tage de opstillede billeder, inden de skal være fremme ved restauranten og følge gæsterne til bords. Jeg var nu færdig. Billederne var i kassen. Brudeparret ilede afsted i Limosinen og jeg fulgte efter i min bil. Nu skulle jeg bare lige nå at tage et par billeder af bordet mens gæsterne fik velkomstdrinks i lokalet ved siden af. Et par gode vinkler, et billede af hele bordet og lidt af blomsterdekorationerne.

Et par gode vinkler

“Puha jeg nåede det” Nu kunne jeg slappe af den næste times tid.
Musikkeren var ved at at gøre klar og vi var alene i lokalet. Jeg svedte bravt. Slipset strammede og jeg var klam på ryggen. Jeg havde altid en deodorant med for at udligne evt. svedlugt.

Slipset røg af og skjorten knappet helt op. Bukserne helt ned og elastikken i underbukserne løsnet og luftet. Skjorten kunne også lige blive rystet for at tage den klamme ryg. Nu stod jeg så at sige kun i underbukser, med bukserne nede om anklerne. Med et blev skydedørene kørt til side af to tjenere. Pianisten startede med fuld musik ,og halvtres gæster i kjole og hvidt strømmede ind.