Så er det år gået, alle de bryllupsforberedelser er ved at være slut, og snart kulminerer det hele på vores bryllupsdag. I tirsdags hentede jeg min brudekjole hjem og fik lavet prøveopsætning hos frisøren. Torsdag aften havde vi besøg af præsten, hvor vi sammen med ham og min far, gennemgik hele den kirkelige handling og valgte salmer. Det er så vildt og underligt at det er lige om lidt nu. I morgen skal vi ud på vores feststed, Skarrildhus, og aflevere vores ting (Bordkort, menukort osv.) I lørdags havde vi polterabend, hvor venner og familie hentede os kl. 8.00 Det var en god dag, men vi havde det godt nok lidt sløjt de efterfølgende dage.

Skarrildhus bryllup

næste måned skal vi giftes

Så kom vi i Maj måned, dvs. at vi nu kan sige, at i næste måned skal vi giftes. Det er vildt, nu begynder det godt nok at nærme sig. Syntes der er mange ting nu, som der skal være helt styr på. Så der der bryllupsstress man kan få, kan jeg da så småt begynde at mærke. Jeg arbejder i butik, så jeg har ikke rigtigt mulighederne for at ordne ting når jeg har fri, til hverdag. Der har alle andre steder jo også lukket. Så mine fridage hver anden tirsdag, er lige nu fuldt booket til bryllupsting.

brudekjolen

I tirsdags var jeg ved skrædderen, så jeg kunne få min brudekjole lagt op, den er/var en del for lang (Jeg er ikke så høj) Helt sjovt at prøve den igen. Jeg havde det dog ikke så godt, så det var lidt ærgerligt, at jeg ikke kunne få den fulde nydelse. Så jeg håber, når jeg skal prøve den igen, at jeg virkelig kan nyde det, og at den sidder helt perfekt. Det gør den allerede, men endnu bedre med de små rettelser skrædderen laver. Jeg havde min mormor med, hun syntes at kjolen var rigtig flot og fin til mig, så det var dejligt.

I mandags fik vi taget de endelige mål til vores vielsesringe, så nu er de bestilt. Så dem regner jeg med at vi kan hente, på min næste tirsdags fridag. Vi har også lige snakket om, at vi snart har et par taler der skal skrives. Vores taler til hinanden, samt en velkomsttale. Så er der lige nogle menukort der skal laves færdige, men det kan jeg da heldigvis gøre om aftenen.Der skal jeg heldigvis ikke ramme hver anden tirsdag. Men nu er der en By night der kalder.

Så er brudekjolen fundet, endelig. Efter min mening er den SÅ flot.
Den blev fundet hos Lilly i Vejle.
Jeg kom ind, fortalte lidt om hvad jeg kunne lide. Jeg viste dem Lilly kataloget hvor min kommende mand havde sat krydser ved dem han bedst kunne lide. Vi har meget ens smag, og havde fuldstændig den samme favoritkjole i bladet. Jeg vidste også godt, at det ville blive helt anderledes når man fik kjolen på. Passede den nu til en osv.

Lilly i Vejle

Nu havde min Lilly “hjælper” i hvert fald en ide om, hvad jeg kunne lide.
Jeg prøvede 3 kjoler i alt, og de var alle flotte. Kjole to havde de kun i en str. 40, og jeg ligger lige imellem en 40/42. Jeg har tabt med ca. 14 kg, så jeg kendte derfor ikke min præcise str. Jeg turde derfor ikke at forelske mig helt i kjole 2, indtil jeg fik at vide at de kunne få den fra Lilly i Århus, hvor de havde en enkelt tilbage i str. 42. Der fik jeg tårer i øjnene, og var på ingen måde i tvivl, det skulle med være den. Så det med at man ved præcis hvilken en det skal være når man finder den, er helt rigtigt.Min mor synes også at det var den flotteste, og hun var vist heller ikke i tvivl om, at det også var den jeg bedst kunne lide.

Da jeg fik den første kjole på, og vendte mig om, til min mor og veninde der var med, fik mit mor et helt specielt udtryk i ansigtet. Jeg tror hun syntes det var specielt at se mig i sådan kjole. Det var også specielt.
Jeg kunne slet ikke forholde mig til at prøve kjolerne, det var simpelthen så uvirkeligt. Så underligt pludselig at have fundet KJOLEN. Det var først da jeg kom hjem, at det rigtigt gik op for mig, at jeg rent faktisk havde fundet min brudekjole. Jeg har sidenhen kigget billederne ekstremt mange gange. Uden at lyde selvglad, så kan jeg slet ikke få nok af, at se mig selv i min brudekjole.

Jeg ville vildt gerne vise jer kjolen, men tør ikke. Jeg ved ikke hvor mange jeg kender, der følger siden her. Så det må vente til efter den store dag. 

bryllupsmiddagen

Om 2 måneder er vi godt i gang med bryllupsmiddagen, måske er min kommende mands tale holdt, måske er min. Det er så vildt at tænke på, at om kun 2 måneder er vi gift, og mand og kone. Jeg glæder mig sindssygt meget. Selvom 2 måneder er lige om lidt, så syntes jeg alligevel, at der er alt for længe til endnu. Jeg glæder mig så meget til at blive hans kone, til at blive Frue. Jeg glæder mig til at kunne kalde ham min mand, og ikke bare min kæreste/forlovede. Jeg glæder mig til alt den dag, til jeg vågner om morgenen hos mine forældre, og det hele starter.

Morgenmad, bad, frisør, make-up, kjolen skal på, gå op af kirkegulvet, få taget billeder, middagen, festen, talerne, musikken osv. det bliver SÅ stort. Jeg er glad for at vi tager på bryllupsrejse et par dage efter, for jeg tror det ville blive lidt tomt ellers. En dag man har planlagt og set frem til så længe, er så hurtigt overstået. Så jeg er virkelig glad for, at der sker lidt bagefter også. 

Sådan ser vores bryllup ud:

Kirke: Brande Kirke http://www.brandekirke.dk/

Præst: Samtale med ham

Lokation: Sinatur Skarrildhus

Invitationer: Sendt ud i Januar, alle kommer.

Menu: Planagt i Marts måned, sammen med feststedet.

Bryllupskage: Laves af en privatbager, og smager helt fantastisk.

Band: Pornstar

Fotograf: I ager de fedeste billede. Både almindelige bryllupsbilleder, men også kreative og anderledes billeder. Vi have”samtale” med jer i April. I havde masser af gode ideer.

Kørsel: Privat kørsel i en sort Camaro fra 1970

Ringe: Købt på bryllupsmesse i Februar, med 20% rabat. Den rigtige størrelse skal findes 29 april, og så bestilles de.

Kjole: Fundet hos Lilly i Vejle. Efter min mening, verdens smukkeste kjole :P Her kommer ingen billeder. Tænk hvis H2B ser det. Han ved jo godt at jeg eeeeelsker denne side.

Slør: Købt sammen med kjolen hos Lilly

Strømpebånd: Gave fra Lilly i Vejle

Sko: Købt over nettet. Hvide Vagabond stilletter.

Undertøj: Købt hos Change i Herning

Smykker: Låner jeg af min mormor. En sølvkæde med sølv ørestikker til, som hun har fået af min morfar i sølvbryllupsgave, for 35 år siden. Min morfar er død, så på den måde føler jeg også lidt at han er med.

Brudebuket: Er til dels bestilt. De kender til mine favoritblomster, men H2B har det sidste ord. samtidig er der bestilt to buketter, til min morfar og farfars grav. 

Tøj til H2B: Købt hos Din tøjmand i Herning, dog er skjorten endnu ikke købt, da han først skulle kende farven på min kjole. 20% rabat, bryllupsmesse tilbud.

Sko til H2B: Købt hos Din tøjmand i Herning

Bordplan: Er lavet. Man ved jo aldrig om der ændres noget.

Bordkort: Er lavet, matcher invitationerne

Menukort: Endnu ikke lavet, men det bliver de snart. Skal også matche invitationerne.

Frisør: Tid er booket, både til prøveopsætning d. 10.Juni, og til den store dag kl. 9.00 om morgenen.

Toastmaster: Min bror.

Bestmann: H2B’s svoger.

Ægteskabserklæring: Er udfyldt, sendt og godkendt. Så nu kan vi godt blive gift.

Navneændring: Er indsendt og modtaget på kirkekontoret.

Brudevals: Vi øver os, ikke så kønt, men det kommer forhåbentlig.

Ønskeseddel: Er lavet, og der er gave kordinator på. Vi skal lige have lavet en prioritetsliste. Hvad vi ønsker os mest.

Bryllupsrejse: Turen går til Rhodos, og rejseselskabet ved, at det er en bryllupsrejse.

Skarrildhus

Så har vi været ude på feststedet og planlægge menu. Fantastisk at se det igen, og tænke, at inden længe skal vores bryllup holdes der. Vi var der i næsten to timer, hvor vi snakkede menu, vin, borddækning osv. De er vildt professionelle, og der er bare styr på tingene, så det er rigtig betryggende. Der var mange ting der skulle tages stilling til, vildt fedt syntes jeg. Som velkomst drinks skal vi have en rosevin, som min kommende mand skal åbne, ved at sable den. Det er alligevel lidt sjovt og specielt.

bryllupsbilleder

Der starter vi med kaffe og bryllupskage, som vi skærer for, inden vi får taget billeder. Så imens folk får deres kaffe, får vi taget vores bryllupsbilleder. Samtidig skal folk male et maleri, mere for lige at få tiden til at gå. Der skal også tages par billeder, så vi har minderne fra dagen. Så satser vi på, at vi kan nå at pakke bryllupsgaver op, inden middagen. Lige inden middagen skal vi så have en velkomst drinks, som beskrevet tidligere.
I skal næsten lige have lov at se vores menu også.

Læs mere:

Maden til brylluppet

Forret:
Stjerneskudet med løjer og et twist

Fiskemandens frisk fangede fladfisk som bagt hertil søkogte rejer,løjrom, blade, madbrødschips, tomatmayo,2x agurk som frisk og sorbet.
Serveres med hjemmebagt koldhævet madbrød lavet på mel,dyrket økologisk i Danmark

Hovedret:

Økologisk ungdyrsfilet fra Friland med den falske hare og forårsgrønt

Langtidsstegt ungdyrsfilet med forfinet forloren hare hertil forårsgrønt fra de danske haver og marker.Hjemmesyltede løgskaller samt sennepssauce. Kartofler lag på lag med økologisk smør og krydderurter

Dessert:

Desserter med forårsfornemmelser

Hjemmelavet med kærlighed til dessertelskere
Iset – Cremet – Skummende – Sprødt – Friskt – Sødt

Kaffe
Kaffe med kransekage og en likør (Cognac, Bailey mm.)

Natmad:

Den omvendte tartelet x2 og salat

Hønen, Cremet sovs, Havens grønt, Butterdejssejl
Skinken, Cremet sovs, Sennep, Havens urter, Butterdejssejl
Salater, Sæsonen grønt, Dressing, Brødknas 

borddækning bryllup

Så er det lige om lidt, rettere sagt på tirsdag, at vi skal ud på vores bryllupssted, og planlægge menu, borddækning osv. Jeg glæder mig, ret meget endda. Det bliver spændende, så kommer der styr på nogle ret vigtige ting. Jeg glæder mig også til at komme ind og se stedet igen. det hele kommer meget tættere på nu, med de sidste og største forberedelsesting.
Jeg vil gerne have at blomsterne på bordet, bliver lidt ala det samme som brudebuketten, så der ligesom kommer en rød tråd igennem det hele. Farverne bliver hvid, rød og sort. Ikke meget sort, da det ikke må blive for dystert.

Så skal vi bestemme farve til dug, servietter osv. Altså, det bliver så spændende. Alle de små detaljer. Jeg drømmer lidt om, at vi selv dagen før, må komme ud og sætte bordkort osv. på. Det kunne være sjovt at se inde, hvordan det hele var dækket, og lige tage lidt billeder af det.

ægteskabserklæring

Så har jeg snakket med præsten igen. Da vi har modtaget vores ægteskabserklæring, skulle vi have en aftale med ham. Aftalen bliver halvanden uge før vores bryllup, hvor han kommer og besøger os. Så går jeg ud fra, at vi skal snakke lidt om os, så han kan få noget inspiration til sin tale. Han er super god til at holde taler, så de er spændende og underholdende.

Så jeg er meget spændt på talen, på vores store dag. Så går jeg da også stærkt ud fra, at han også lige fortæller os, hvordan det hele foregår i kirken den dag. Min far skal være med den dag, så han også kan høre hvordan det hele foregår. Så skal vi også have styr på de salmer der skal synges. Det bliver spændende at få ham på besøg og høre lidt om det hele. Jeg glæder mig helt ekstremt meget, for så er vi så tæt på.

https://www.bryllupsfotografjylland.dk

https://www.bryllupsfotografaalborg.dk

http://bryllupsfotografaarhus.dk

bryllupskage

Så var vores bryllupskagebager så sød at komme forbi med en smagsprøve, på vores bryllupskage i dag. Vi ville jo gerne smage den inden brylluppet, det ville jo være mest rart, hvis vi rent faktisk også kunne lide den 

Det var meningen at vi ville gemme den til eftermiddagskaffen (Ja vi lyder allerede som et gammelt ægtepar, Men vi kunne ikke lige vente, så vi måtte da lige smage et lille stykke inden. Den smagte super godt. Den består af lagkagebunde med hindbærmousse og hvid chokolademousse.
Hun havde endda pyntet den efter vores ide. Hun havde selv forslået at den skulle laves i kun sort og hvid, og det tror jeg at jeg vil give hende ret i. Syntes måske også, at der bliver for mange farver ellers.

Læs mere: