Hvem skal I vælge som toastmaster til jeres bryllup? Forventer I at holde et bryllup, hvor gæster byder ind med mange sjove indslag og taler, er det vigtigt at vælge en god toastmaster. Men hvilken type bør I gå efter, når I skal vælge jeres toastmaster? Læs med og bliv klogere på lige netop dét!

bryllupsfoto

Den strukturerede

Det er vigtigt, at en toastmaster har en vis sans for struktur og er i stand til at sørge for, at I når at komme igennem de muligvis mange indslag og taler, I skal nå igennem i løbet af aftenen. Vil I gerne holde et traditionelt bryllup med de tilhørende traditioner for rækkefølgen for indslag, skal jeres toastmaster også kunne respektere og administrere det. Typisk er der tradition for, at det er brudens far, der holder den første tale, inden forretten er taget af bordet. Derefter er den traditionelle talerækkefølge, at det er forloverens tur, brudgommens far og herefter bruden. Først efter familien og brudeparret har været på banen, er der tradition for, at vennekredsen kan komme med indslag. Og det er toastmasteren, der med sin sans for struktur, skal sørge for, at indslagene bliver jævnt fordelt under middagen.

bryllupsfotograf Esbjerg

Den udadvendte

En god toastmaster skal også gerne være den udadvendte type, der ikke er nervøs for at stå op foran en større forsamling. En toastmaster skal kunne præsentere indslagene og talerne med en vis ro i stemmen og gerne en gnist i øjnene, så jeres gæster ser frem til de mange indslag, jeres toastmaster præsenterer i løbet af aftenen. Husk desuden at sørge for fx en klokke, som jeres toastmaster kan bruge, hver gang han eller hun skal præsentere et indslag. Ofte er det nemlig ikke alle gæster, der er samlet omkring bordet, hver gang et indslag præsenteres, og her kan en genkendelig klokkelyd hurtigt signalere til jeres gæster, at det er tid til underholdning,

Se bryllupsbilleder fra fotograf i Aarhus

Bryllupsbilleder

Den sjove og gerne lidt festlige

Jeres toastmaster må også meget gerne være typen, der kan sætte gang i en fest og som ved, hvordan man kan præsentere indslag, så der sættes den rette festlige ramme for det, der skal til at ske. Han eller hun skal i sit ​fine jakkesæt​ eller ​flotte festkjole​ og dejlige, festlige humør bidrage til den gode stemning gennem hele aftenen. Og han eller hun skal være i stand til absolut ikke at få præsenteret rækken af indslag som kedelige dele af aftenen – for det kan virkelig sætte en dæmper på den gode bryllupsstemning.

Læs også: