Vi skal giftes i herlufsholm Kirke i Næstved. Vi skal vies i en gammel klosterkirke, meget smukt beliggende ved Susåens bredder, og i udkanten af skoven. Kirken blev bygget i 1100-årene af Benediktinermunke, som hørte til det kloster, der naturligt hørte til kirken. Kirken var da en katolsk kirke, med mange små altre.

Enhver, med lidt penge på kistebunden, havde sit eget alter inde i eller udenfor kirken. Senere blev kirken/klostret brugt som aftægts bolig for for sognets enlige/rige kvinder og enker. Kirken har idag Europas største krucifix (i et stykke), og det største fritstående orgel. Den dag idag er Herlufsholm Kostskole en stor bruger af kirken.

Efter vielsen

Efter vielsen, har vi fået lov til at bruge klostergården, der ligger ved siden af kirken, til at servere en lille forfriskning til vores gæster, og alle de andre, der er mødt op i kirken. Skulle det blive dårligt vejr, har vi fået lovning på, at vi kan være i Kapilletsalen istedet.

Bryllupsfesten bliver holdt på glaskroen i Fensmark. Vi har ikke kunnet finde noget billede af det, men man kører bare ned mod hovedindgangen til Glasværket, og inden man kører mod glasværket skal man dreje, for ikke at støde lige ind i Glaskroen !

Læs mere her: